Osäkerheten inför söndagens val är stor. Enligt en SIFO-undersökning har en tredjedel av väljarna fortfarande inte bestämt sig för vilket parti de ska rösta på. Lokalt verkar osäkerheten triggande. Ann-Sofie Lifvenhage, Moderaternas förstanamn, är redo att kämpa in i det sista.
– Det är väldigt roligt, men intensivt, säger hon.
En tredjedel av väljarna är fortfarande osäkra på hur de ska rösta, hur ska ni vinna deras förtroende?
– Vi har haft samma strategi under hela mandatperioden, att vara synliga. Det gäller nu också, ända in i kaklet. Vi kommer stå vid valstugan hela helgen för att svara på frågor. Det är många som lyfter lokala frågor de inte är nöjda med och då kan vi berätta hur vi vill göra annorlunda.
Många anser att partierna liknar varandra allt mer, gör ni det svårt för väljarna att faktiskt välja?
– I vissa frågor är vi överens men det finns också en mängd frågor som jag inte tycker att majoriteten skött under de här fyra åren. Vi märker att det är skillnaderna folk frågar och söker information om. Brett är vi överens om att goda kunskaper i skolan är viktigt men det är vägen dit som skiljer sig.
Också Socialdemokraterna kampanjar in i det sista med en tydlig strategi för hur de ska vinna över osäkra röster på sin sida.
– Vi försöker samtala med så många väljare som möjligt. Vi finns ute på gator och torg men vi kommer också knacka en del dörr. Det är helt klart att det finns ett intresse hos de som fortfarande funderar, säger kommunalrådet Johan Rocklind (S).
Han kan hålla med om att politiken som förs i dag kan försvåra för den som är osäker att komma fram till ett beslut.
– Många partier närmar sig varandra i principiella frågor och det är klart att det kan innebära problem om partierna känns otydliga för väljarna. Men i grund och botten är partierna ganska olika och det är det vi försöker prata om. Att vara tydliga, inte bara med vad vi vill utan hur vi ska ta oss dit.
På nationell nivå börjar debatten kännas lite hätsk, men i Gnesta är den fortsatt saklig.
– Även om det på sina håll har funnits kampanjer som känts lite utanför den ram som jag tycker att det är viktigt att hålla sig inom så tycker jag att det överlag har varit bra stämning, säger Rocklind och får medhåll från Lifvenhage:
– Jag vinner inga röster på att vara arg och aggressiv utan på att vara sakligt och engagerat berätta vad jag vill för Gnesta. Man måste vara som man är också inför valet, annars blir det inte trovärdigt.