Restaurang blir av med alkoholtillstånd

En restaurang i Gnesta blir av med sitt alkoholtillstånd. Krögarens ekonomiska problem gör honom olämplig att servera alkohol, enligt kommunen.

En restaurang i Gnesta har blivit av med sitt serveringstillstånd. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

En restaurang i Gnesta har blivit av med sitt serveringstillstånd. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Foto: Tomas Oneborg

Gnesta2021-03-02 10:03

Restaurangen i fråga har fått en varning tidigare efter att alkoholinspektörer noterat brister vid ett besök 2019. Gäster ska ha haft med sig egen alkohol in på restaurangen, och verksamheten bedömdes vara underbemannad.

När samhällsbyggnadsnämnden i Gnesta fattade beslut om att dra in tillståndet förra veckan handlade det dock främst om krögarens ekonomiska förhållanden. Bland annat ska en årsredovisning för 2019 ha saknats när kommunen gjorde tillsyn.

– Det är hans personliga ekonomiska förhållanden i stort som gör honom olämplig, säger Marie Johannesson, alkoholinspektör i Nyköping, som även sköter Gnestas alkoholtillsyn.

Tidningen har varit i kontakt med krögaren som medger att restaurangen haft det tufft ekonomiskt under pandemin. Han tycker dock att kommunen borde ha lite större förståelse för små företags utmaningar under krisen.

– Det är ekonomin det handlar om, det har varit tufft.

Krögaren har inte bestämt sig om kommunens beslut ska överklagas ännu.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande vill inte kommentera ärendet.

– Ärendet är sekretessbelagt och jag kan tyvärr inte gå in på några detaljer, säger Sibylle Ekengren (M).

Om beslutet att häva restaurangens tillstånd står sig träder en karenstid på tre år i kraft innan ett nytt tillstånd kan sökas.

– Det har hänt förut här i Nyköping att företag blivit av med tillståndet och fått ett nytt efter tre år, konstaterar Marie Johannesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!