Dansk fläskfilé som paketerats den 19 november 2020 låg framme i restaurangen när kommunens miljöenhet kom på oanmält besök i början av april.
Hanteringen fick en anmärkning eftersom sådan upptining av frysta livsmedel går för långsamt – bakterier och gifter kan växa och bildas i ytskiktet medan mittpartiet fortfarande är så kallt att råvaran inte kan tillagas.
Att köttbiten var nästan 18 månader gammal är dock ingen hälsofara, enligt kommunen.
"Rent teoretiskt kan man förvara maten hur länge som helst i frysen utan att den blir farligt att äta," skriver miljöinspektör Lina Tawfeeq.
Enligt organisationen Svenskt kött håller griskött i frys 3-6 månader, beroende på fetthalt.
"Om köttet ligger längre än vad som rekommenderas ovan så kan det börja lukta lite härsket. Men det är inte farligt att äta och smakar bra om man skär bort de fetare delarna," skriver organisationen.
Flera saker var samtidigt i sin ordning vid kontrollen: Omklädningsrum, rengöring, kylkedja och temperaturer samt så kallade skyddade ursprungsbeteckningar.
Förutom den långsamma upptiningen anmärkte inspektören bland annat på trasiga och smutsiga lister i nedkylningsskåp och skadat kakel i köket vilket är svårt att göra rent. Dessutom förvarades mat i frysen utan lock och annan mat på golvet, vilket inte är tillåtet.