För några dagar sedan skrev SN om att fler har startat företag i Gnesta än i Trosa under den senaste tioårsperioden. En av dem som valde att satsa under sommaren 2019 är Emma Crossley-Zels. Hon startade då upp lunchrestaurangen Björnlunda Resto. Och trots att större delen av 2020 minst sagt har påverkats av corona har hon lyckats hålla igång företaget.
– Det har gått bra. Vi har fått ställa om och om man tänker tillbaka så har vi ändrat mycket under året. Till en början stängde vi inneserveringen och man fick köpa take-away eller sitta på uteserveringen, säger hon.
Genom att öppna upp den gamla kioskluckan på huset, fungerade take-awayhanteringen bra.
– Vi bestämde oss också för att inte servera på vanliga tallrikar utan använde oss bara av engångsförpackningar. Det kändes inte säkert att ta hand om all disk som hade blivit.
Under sommaren öppnades uteserveringen.
– Vi har haft väldigt många fler barnfamiljer och pensionärer i sommar från Gnestaområdet. Jag tror att man har letat efter saker att göra. Det har varit en stor förändring i år och det har gått bättre än tidigare.
Men en kort stund i mars stängde de ner.
– Det skulle ha varit kört för mig om jag skulle behövt stänga ner helt. Vi tog risker när vi stängde inneserveringen, men vi körde på ändå. Jag tror att det var en omställning för vissa kunder, men vi har också blivit bemötta med mycket respekt.