Den första anmälan om angrepp kom in under fredagskvällen, 20 augusti. Får ute på en ö hade då blivit angripna och under lördagen anmäldes ytterligare angrepp från granngården.
– Vid besiktningen kunde vi se att det var varg. På den ena gården hade man haft angrepp på elva får, och på den andra hade man sju stycken, säger Mikael Fransson, vilthandläggare vid länsstyrelsen i Stockholm.
Att ett av angreppen har skett på en ö är inte en sällsynt händelse.
– Vargar simmar väldigt bra och förflyttar sig ofta simmandes. De följer oftast stränder så det är inte ovanligt med den här typen av angrepp.
Väl på plats kunde länsstyrelsen samla in dna i form av hårsstrån och salivprov har tagits på fårens päls. Analysresultaten beräknas vara färdigundersökta i slutet av augusti.
– Det kan vara svårt att säga om det rör sig om en eller flera vargar, det är oftast lite dna i pälsen.
Det är dock svårt att tidsbestämma exakt när angreppen har inträffat.
– Det rör sig insekter, fåglar och andra asätare runt omkring så det är svårt att tidsbestämma. Men någon gång mellan torsdag natt och tidig fredag morgon tror jag att det har skett.
Mikael Fransson menar också att det i flera fall är svårt att sätta upp stängsel på öar, men hänvisar till ett alternativ som skulle kunna användas för att skydda djuren.
– Det finns bojar som man lägger ut i vatten som fungerar som ett stängsel. Det här stängslet kan man även söka bidrag för, säger han.