– Vi är en kommunal verksamhet, klart att vi vill ha mer pengar för att kunna göra roliga saker med ungdomarna, men det vill väl alla. Vi samsas om pengarna med till exempel elevhälsan och lågstadiet, säger Klas Jervfors, enhetschef på fritidsgården.
Han uppger att budgeten för årets verksamhet inte är fastställd ännu, men han upplever inte att det egentligen påverkar verksamheten: eftersom de inte har fått indikationer på några neddragningar kör de på ungefär som tidigare.
– Det är ganska mycket på gång, vi har frigjort ett förråd så att vi kan göra en omflyttning och är på g att öppna ett konstrum i källaren. Vi har lite svårt att få till det med vår tighta budget men det kommer att genomföras.
Ett problem är att de delar vaktmästare med Frejaskolan och att det därför kan vara svårt att få saker gjorda snabbt. Att det dessutom finns ett beslut från kommunfullmäktige angående Chills öppettider gör att de inte bara kan stänga hur som helst för att få färdigt omorganiseringen, där musikstudion som Johan Johansson efterfrågar är en del.
– Det handlar bara om att vår vaktmästare ska få tid att flytta på saker. Det skulle kunna vara bra för oss att stänga nån dag, nu får vi flytta lite peu en peu, säger Klas Jervfors.
Han kan förstå att ungdomarna blir besvikna när saker som blivit utlovade inte händer.
– Men för oss måste allt ha sin gilla gång. Inom en snar framtid är det där klart.
Klas Jervfors upplever dock inte att politikerna visar ointresse för verksamheten, snarare tvärtom: representanter för både barn- och utbildningsnämnden och vuxen- och omsorgsnämnden har tackat ja till att följa med på studiebesök till fritidsgårdar i ett par Stockholmsförorter. Linda Lundin (S), ordförande för barn- och utbildningsnämnden, är en av de politiker som ska åka med.
– Vi månar väldigt mycket om just Chill, att det ska vara en fritidsgård som är öppen för alla och som tilltalar alla, säger hon.
– Jag skulle jättegärna vilja sätta mig ner och prata med den här killen för att få veta vad det är specifikt som gör att han tycker att de får för lite pengar.
Under 2015 tillsattes också en utredning som har i uppdrag att titta närmare på verksamheten på både Chill och kulturskolan. Klas Jervfors är enhetschef för båda och ansvarar för utredningen, tillsamman med Marie-Louise Ramevik som är utvecklingsstrateg på barn- och utbildningsförvaltningen.
– Vi belyser verksamheterna, både vad det gäller lokaler, personal och aktiviteter. Det finns tankar om förändring, men det är upp till politikerna att besluta om, säger Klas Jervfors.
Förhoppningen är att utredningen ska vara klar till barn- och utbildningsnämndens nästa möte den första mars. Då ska även årets budget antas.