– Vi har det bra. Jag är tacksam gentemot Sverige för möjligheterna här: Jag har jobb, bostad och säkerhet.
Maria Kalinina, 30, fångar upp ett par dignande lunchtallrikar och sveper iväg dem genom de magnifika 1700-talssalarna på Södertuna strax norr om Gnesta.
En spiraltrappa ned hackar Roman Gonjtarenko, 29, kålrot till en puré och skojar med kollegorna. Totalt är de fyra, ukrainare som sedan Rysslands invasion i februari befinner sig i Sverige och har fått jobb på Södertuna – till arbetsgivarens lycka.
– Det har blivit en fantastisk möjlighet för oss. Jag fick inga andra kvalificerade ansökningar överhuvudtaget när jag sökte folk i somras, säger kökschef Måns Lundkvist, Romans närmaste chef.
Sedan pandemin sänkte besöksnäringen har det varit mycket svårt att hitta folk, berättar han, och beskriver tacksamt flyktingarna som "en fantastisk arbetskraftsresurs som har verkligt lätt att anpassa sig."
– Roman är en nyckelperson i köket och kommer att få fast anställning snart.
Frukostchef Mia Lindholm instämmer i lovorden när det gäller juristutbildade Maria.
– Det funkar jättebra och är jätteroligt. Men jag förstår att det tufft för henne.
Drygt 20 år gammal tvingades Maria på flykt för första gången när Ryssland invaderade östra Ukraina år 2014. Familjen splittrades när hon och de närmaste tog sig till Kiev medan äldre närstående blev kvar i Donetsk.
– Jag planerar inte att återvända till Kiev, ens när kriget är över. Det räcker med att ha flytt två gånger.