Utger sig vara nattvandrare – lurar lokala företag

Nattvandrarna i Gnesta går nu ut med en varning till lokala företagare. Någon kan höra av sig och försöka luras på pengar.

Om Gnestas nattvandrare skulle be om sponsorpengar, skulle det ske via Renée Nilsson. "Vi säljer inga sponsorpaket," säger hon.

Om Gnestas nattvandrare skulle be om sponsorpengar, skulle det ske via Renée Nilsson. "Vi säljer inga sponsorpaket," säger hon.

Foto: Arkivfoto/privat/nattvandring.nu

Gnesta2019-07-02 22:14

Renée Nilsson ligger bakom initiativet till nattvandring i Gnesta. Det har hon gjort samarbete med nattvandring.nu, som är en stiftelse som hjälper till att starta lokala nattvandringsgrupper runt om i Sverige.

– Vi har varit ute och vandrat två gånger nu och det har gått väldigt bra, säger hon.

Men nu vill Renée Nilsson gå ut med en varning.

– Det är en grupp bedragare som ringer till lokala näringsidkare som påstår sig vara oss. De säger att de vill sälja ett omsorgspaket, i det senaste fallet skulle det kosta 1 250 kronor, och att pengarna kommer gå till den lokala nattvandringsgruppen, men det är ett bedrägeri, säger Renée Nilsson.

Upplägget känns igen från andra kommuner där man startat lokala nattvandringsgrupper.

– När nattvandring.nu presenterar den nya lokala gruppen på sin hemsida väntar de ungefär en vecka, så att den nystartade gruppen ska hinna få ut information om sig själva, så börjar de ringa runt, säger Renée Nilsson, och fortsätter:

– Om vi skulle be om sponsring som lokal grupp, kommer det vara med mig som kontaktperson. Vi kommer aldrig sälja sponsorpaket på det här sättet. Det känns väldigt tråkigt, folk tror att de bidrar till den lokala orten, till någonting bra, och så blir de lurade.

Om man får ett misstänkt samtal uppmanar Renée Nisson till att man sparar telefonnumret, försöker komma ihåg hur personen presenterade sig, och gör en polisanmälan eller kontaktar Jan Lundholm som är verksamhetschef för nattvandring.nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om