Varg misstänks ha attackerat tax

En tax attackerades på onsdagskvällen. – Vi kan inte utesluta varg, säger Mikael Fransson, besiktningsman på Länsstyrelsen Stockholm.

Gnesta2016-04-28 14:02

Attacken ska ha inträffat i Mölnbo-, Ederstatrakten, enligt ett anonymt tips till SN. Länsstyrelsen var på plats på torsdagsmorgonen med besiktningshund som är tränad för att spåra rovdjur.

Taxen ska ha befunnit sig utanför tomten och varg ska ha setts i samband med attacken. Enligt länsstyrelsens besiktningsman Mikael Fransson tog besiktningshunden upp ett spår, men det kan inte sägas med säkerhet att det var efter varg.

– Det är inte solklart vad som har hänt, säger han.

Hundens skador är väldigt lindriga och de är inte typiskt för varg, berättar Mikael Fransson. Taxen slapp undan med en mindre reva och ett mindre sticksår.

Om det inte var varg, vad för slags djur kan ha attackerat taxen?

– Man kan bara spekulera i hur skadorna har uppstått men det är inte säkert att skadorna kommer från ett bett av ett djur. Det kan ha varit någon varglik hund, vilket enligt uppgift ska finnas i området, säger Mikael Fransson.

– Vi kan inte utesluta att det har varit varg på platsen, men det är osannolikt att det är varg som har orsakat skadorna på hunden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om