Butikschefen efter rånet: "Kändes helt overkligt"

Flera personer såg den maskerade rånaren fly guldsmedsbutiken i centrala Gnesta, men det finns ingen misstänkt i nuläget. Polisen hoppas kunna få fler ledtrådar via en övervakningskamera från butiken.

9 augusti 2019 13:48

Larmet inkom vid klockan 17.38 på torsdagen, knappt 20 minuter senare var polisen på plats efter att en maskerad rånare slog till mot guldsmedsbutiken.

– En kille rusade in strax innan stängning och viftade med en yxa och hotade oss, det kändes helt overkligt när det hände, berättar Per Bormark butikschef på Guldsmen's Ur & Optik där rånet ägde rum.

Den yxbeväpnade rånaren slog sönder en del av disken för att markera att det var på riktigt. Han fick sedan med sig en del kontanter och en begränsad mängd smycken innan han flydde berättar Per Bormark. Man håller i nuläget på att inventera exakt vad rånaren fick med sig och hoppas kunna få tillbaka värdet på försäkringen.

– Det var väldigt läskigt när det var på gång, jag har aldrig någonsin varit med om något liknande, säger Per Bormark.

Det finns ett flertal vittnen som har sett rånaren springa från butiken, men det finns inga iakttagelser om någon flyktbil eller liknande. Efter rånet stoppades tågtrafiken i Gnesta för genomsökning av polisen, som även har sökt igenom området kring butiken med hund. Dock utan att komma rånaren på spåren. En brottsplatsunderökning har också gjorts och vissa spår har säkrats.

– Det var synd att polisen inte fick fatt i rånaren direkt men vi har ett bra övervakningssystem så vi känner oss trygga i att man ska kunna reda ut händelsen, säger Bormark.

Övervakningsfilmerna ska granskas av polisens utredare. Urban Schill är förundersökningsledare vid Nyköpingspolisen:

– Vi ska se vad vi kan göra tillsammans med områdespolisen i Gnesta som har bra personkännedom, säger han.

Per Bormark känner inte till någon hotbild mot butiken sedan tidigare. Butiken har under fredagen hållit öppet som vanligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erica Fält Tobias Johannesson