Efter rivningen ­– Laxnebadet rustas för 400 000

För några veckor sedan drog reningsverket i Laxne sin sista suck. Nu pågår arbetet för fullt med att planera hur området ska rustas upp.

15 maj 2019 08:40

Under veckan har man i facebookgruppen Vi i Laxne kunnat se i ett inlägg hur den nygrusade platsen där reningsverket nyligen stod har börjats användas som parkeringsplats. Vilket föranleder frågan ­– vad är egentligen planen för området runt Laxnebadet?

­– Vi håller på och tittar tillsammans med fritid på hur vi kan utveckla området där nere, säger Ghita Sjösteen, teknisk chef på Gnesta kommun.

Just nu pågår ett arbete med att rusta upp stenpiren så man kan få en bra iläggningsplats för bryggan.

­– Den har tillfälligt legat på stranden, men där rustas det som sagt just nu, säger Sjösteen.

Men utöver stenpiren är det inte klart exakt hur området ska fixas till.

­– Insatserna baseras på den enkät vi skickade ut till Laxneborna, där de fick ge sin syn på hur vi skulle kunna utveckla området nere vid badet, säger Sjösteen, och fortsätter:

­– Vi har ju fått önskemål om allt från boulebana till badmintonplan till grillplatser och omklädningsrum, och det här ska vi sätta oss ner och sortera i.

Malin Broquist är fritidschef i Gnesta kommun och har koll på tidsplanen för projektet, som har en budget på 400 000 kronor.

– Nu har man rivit det gamla reningsverket och Laxnelänken är så gott som klar. Nu ska vi sätta oss och utveckla tankarna, vi vill inte göra det här fort men fel. Det kommer gå att bada i sommar, för när piren blir klar får vi i bryggor, och under hösten ska vi vara klara med en plan. Nästa sommar hoppas vi ha någonting att erbjuda, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maja Edsö