Firma ville sota hos Gnestabo – trots att inget beställts

Gnestabon Ninni Lundh vill varna för en firma som ringer upp och säger att de ska utföra ventilationsarbete - som inte beställts.

– Jag vill varna äldre för dessa påstridiga säljare.

18 juni 2018 13:42

Ninni Lundh berättar att det var hennes man som i förra veckan fick ett samtal från ett företag som skulle komma på torsdag mellan klockan 7-10 för att utföra ventilationsarbete i bostaden.

– Vi har inte beställt det. Dessutom är det så att beställningar alltid kommer i brevlådan, säger Ninni Lundh som därför kontaktade både kommunen och den lokala sotaren.

– Åldringar kan lätt bli stressade av påstridiga försäljare och därför släppa in dem i huset. Jag vill därför varna för dessa oseriösa företag, säger Ninni Lundh.

Gnesta kommun har ett avtal med Kringelsotaren, konstaterar Conny Axelsson, byggnadsinspektör i kommunen.

– Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att vi ska anlita detta företag för sotning och brandskyddskontroller, så vill man som medborgare inte välja bland olika företag eller själv rensa i ventilationssystem så är det säkert att anlita just dem.

Enligt Conny Axelsson är det inte lika vanligt numera med bluffande sotningsföretag.

– För ett par år sedan var det mer vanligt med oseriösa firmor med hög taxa, men numera är det nog fler som har problem med bredbandsleverantörers avtal, konstaterar han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Ekström