Gnestabo åtalas – hotade elda upp sin sambo

En man i 30-årsåldern åtalas för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning mot sin före detta sambo i Gnesta. Terrorn ska ha pågått i flera år.

14 maj 2019 21:10

Mannen har varit frihetsberövad sedan det senaste övergreppet i parets bostad i slutet av mars. Han ska då under flera månader upprepade gånger ha gett sig på kvinnan med fysiskt våld och hot.

Enligt åtalet har han slagit henne i ansiktet, tagit stryptag och knäat henne i magen. Den 14-15 mars ska han ha hotat henne genom att tända en cigarettändare framför henne och hälla över och spreja henne med olika kemikalier samtidigt som han sagt att han ville elda upp henne.

I december 2017 ska han ha dödshotat henne och sprungit efter henne med en motorsåg i Sjundaskogen. Då paret tidigare bodde på en annan ort misstänks han ha tryckt in en borr bakom hennes ena knäskål.

Enligt åklagaren har varje gärning varit ett led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet och kunnat skada hennes självkänsla.

Mannen åtalas även för våldtäkt på sambon vid ett tillfälle.

Kriminalvården beskriver relationen till till kvinnan som destruktiv, präglad av konflikter, svartsjuka och drogmissbruk.

Mannen förnekar brott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Katrin Drevfjäll