Det doftade grillat långt ut på Torggatan på tisdagseftermiddagen, och inne på Träffpunktens innergård flockades besökarna runt grillen. Träffpunkten är en mötesplats för seniorer i Gnesta, och de ordnar regelbundet olika aktiviteter.

– Och idag har vi en träff på temat korv, helt enkelt, säger aktivitetssamordnare Veronica Dittmer med ett skratt, och fortsätter:

– Vi grillar massa olika sorters korv, har en tipspromenad på ämnet, och för höra lite om korvens historia.

Artikelbild

| Åke Nilsson skötte grillen under dagen.

Grillmästare för dagen var Åke Nilsson, som langade korv med bröd på löpande band till alla hungriga. Han är en av dem som engagerar sig frivilligt för Träffpunktens verksamhet.

– För det första är det roligt, och så känns det bra att hjälpa andra, säger han, och räcker över en bratwurst till en väntande hand.

Träffpunktens aktiviteter brukar vara välbesökta.

– Alla pensionärer ska hit, när det ordnas något kommer alla. Det är kul att de ordnar sånt här, säger Eino Kalenius.

Artikelbild

| Ulla-Beth Frisk var på Träffpunkten för första gången, och tyckte det var trevligt ordnat.

Korv var visst ett extra populärt tema. Den här gången var det extra många som kom enligt Anu Näsman, som är anhörigkonsulent på Träffpunkten.

– Det är mer än förväntat, vilket är jättetrevligt, fler än stammisarna, säger hon.

Artikelbild

| Det fanns flera olika sorters korv att välja mellan.

Ett av de nya ansiktena på plats var Ulla-Beth Frisk.

– Jag har ganska nyligen flyttat till en lägenhet i området och tänkte att jag passar på att komma hit. Det är trevligt att de ordnar träffar, alltid träffar man någon att prata med, säger hon.