Kvinna bortrövad och utsatt för våldtäktsförsök

En kvinna i 45-årsåldern bad om skjuts hem från en nattklubb i Stockholm under nyårsnatten. Det slutade med att hon blev bortförd och utsatt för ett våldtäktsförsök i en ödsligt belägen fastighet någonstans i Gnesta kommun.

1 januari 2018 10:06

‒Klockan 06.03 under nyårsdagen hörde en kvinna av sig till oss. Hon visste inte var hon befann sig, men kunde uppge registreringsnummer på en bil och fastighetsbeteckning från en skylt, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Det var under natten till nyårsdagen som kvinnan, som är hemmahörande i Stockholmstrakten, bad om att få skjuts hem från en nattklubb i huvudstaden.

Men föraren hade andra planer. Mannen, som är i 35-årsåldern, körde till en fastighet på den sörmländska landsbygden. Där ska han enligt kvinnan ha försökt våldta henne.

‒Den här mannen står som ägare för fastigheten och vi skickade patruller från Katrineholm till den här adressen. Mannen och kvinnan var kvar på platsen. Strax efter klockan 8 greps han, säger Urban Nordqvist, som är förtegen om fallet i övrigt.

Under nyårsdagen förhörde polisen den misstänkte mannen och den utsatta kvinnan på stationen i Katrineholm.

Mannen är anhållen misstänkt för försök till våldtäkt och olaga frihetsberövande. Det rapporterar SVT Sörmland. Det är oklart om mannen nekar eller erkänner brott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Janne Strömberg