En av lekplatserna de har satsat på är Thuleparken som är alldeles ny. Där är Jimmy Grip och puttar på gungan åt sin dotter Antonia Nilsson.
– Det är bättre att lägga ner pengar på lekplatser där folket är och leker med sina barn, säger Jimmy Grip.
Tekniska verksamheten fick 2016 i uppdrag av sammhällsbyggnadsförvaltningen att se över alla kommunala lekplatser. Undersökningen har genomförts genom en medborgardialog. Även en inventering och besiktning gjordes på lekplatserna i kommunen.
Omkring 200 personer svarade på lekplatsenkäten. Den visade att de kommunala lekplatserna besöktes 1-3 gånger i veckan och att folk kan tänka sig att gå mer än en halv kilometer för att ta sig till dem.
Gnestaborna ville att en lekplats ska innehålla klätterställning, gungor, rutschkana, picknickbord, klätternät och en sandlåda som är täckt.
Annica Kinnestam är och åker rutschkana med sin dotter Melissa Knutsson i Thuleparken.
– Man ska satsa på de lekplatser som finns, men absolut inte ta bort några lekplatser, anser Annica Kinnestam
Några av de lekplatser som kommer att tas bort är den på Långdansvägen, som är bra men för trång för att kunna utvecklas, samt på Gavottvägen som inte går att utveckla men som ligger nära Björnstigen som kommunen kommer att satsa på.
Genom att minska på antalet kommunala lekplatser, vill kommunen kunna lägga mer pengar på utveckling och underhåll av de lekplatser som blir kvar.