Man misstänkt för knivattack mot kvinna

En man ska ha knivskurit en kvinna i Gnesta i början av maj. Nu har nya misstankar om grov mordbrand dykt upp, men åklagaren vill inte avslöja några detaljer.

23 maj 2019 17:35

På en adress i centrala Gnesta ska en man i 60-årsåldern ha slagit en kvinna i ansiktet, knivskurit henne i fingret och sparkat henne på kroppen. Några dagar senare ska mannen även ha slagit sönder kvinnans mobiltelefon.

För en vecka sedan åtalades och häktades mannen, misstänkt för misshandel och skadegörelse. Efter åtalet tillkom ytterligare en brottsmisstanke: en grov mordbrand som ska ha skett på samma tid och plats som misshandeln.

– Det hänger ihop, men jag vill inte gå in på närmare detaljer, säger vice chefsåklagare Ola Björstrand.

Under torsdagen var det häktningsförhandling för den misstänkta mordbranden. Men under förhandlingen drog åklagarsidan tillbaka häktningsyrkandet.

– Utredningen behöver kompletteras och polisen har fått direktiv om att utföra vissa åtgärder. Personen är redan häktad sedan tidigare.

Hur lång tid kommer utredningen ta?

– Jag vågar mig inte på någon gissning, säger Ola Björstrand, som inte vill avslöja något mer kring fallet.

Rättegången som rör misshandeln är planerad till måndag nästa vecka. Ett eventuellt åtal rörande mordbranden kommer alltså att avhandlas separat.

Den misstänkte mannen, som är skriven i ett annat län, nekar till brott. Som bevisning finns bland annat förhör med två vittnen och fotografier på kvinnans skador.

Straffet för grov mordbrand är sex till 18 års fängelse, eller livstid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Norling