Många vill vandra med kronprinsessan Victoria

Det var stor efterfrågan på de sjuttiofem platserna för att få vara med på kronprinsessan Victorias vandring, från Skottvångs gruva till Mariefred.

2 maj 2019 21:13

Den 22 maj kommer kronprinsessan Victoria att göra en vandring längs Sörmlandsleden från Skottvångs gruva till Läggesta. Väl framme i Läggesta kommer prinsessan och hennes medvandrare att ta tåget på museijärnvägen till Mariefred.

Sjuttiofem plaster kunde bokas på Länsstyrelsens hemsida av privatpersoner, för att göra kronprinsessan sällskap under vandringen.

–Det tog bara några dagar sen var det slut på alla platser, så det var ett väldigt stort intresse, säger Jonas Hammar som är stabschef på länsstyrelsen.

2017 när kronprinsessan Victoria fyllde 40 år fick hon i present av Sveriges länsstyrelser att få besöka och promenera genom alla 25 landskapen. Landskapen besöks under en dag där kronprinsessan får uppleva en del av Sveriges tillgängliga och variationsrika natur.

Kronprinsessan önskar också lyfta värdet av friluftsliv och rörelse i samband med sin vandring genom Sverige, enligt Kungahuset. Nu är det alltså Södermanlands tur att visa upp sig för den blivande regenten. Under den ca 13 kilometer långa vandringen längs etapp 15 kommer sällskapet bland annat passera den gamla silversmedjan vid Ådals kvarn.

Kommer det att tillkomma några mera platser för de personer som blev utan?

–Nej, det kommer det inte bli till själva vandringen. Men man är hjärtligt välkommen att komma ut till Skottvång eller Mariefred, säger Jonas Hammar.

För de deltagare som har fått en plats på vandringen anordnas bussar som kör tillbaka till Skottvångs gruva vid dagens slut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Grimstedt