Mikael sprider skräck i Gnesta

Mikael Gustafsson heter mannen bakom den fasansfulla skapelsen som befinner sig intill Klemmingevägen. "Forrester", som den kallas.

11 augusti 2019 11:36

Varelsen som är aningen lik skräckfenomenet "Slender man", gömmer sig bakom träden alldeles intill skräckskulptörens verkstad och hus. Den demonliknande varelsen som är en bit över två meter lång är bara en av alla Mikaels skapelser. Intresset för skräckfyllda konstverk började tidigt för Mikael, som berättar att det var under tiden han gick på förskolan som han skapade sitt första verk.

– Då tog jag hundens gnagben för jag tyckte det såg ut som en hjärna, den började jag sedan klistra och måla på för att försöka göra en skalle, berättar Mikael Gustafsson och förklarar att hans mor inte uppskattade idén lika mycket.

– Jag behöver inte tjäna pengar eller leverera under tidspress när det gäller mina konstverk, säger Mikael och menar att det tar bort stressen och får fantasin att flöda fritt.

Det hela tog fart för ungefär tre år sedan, då folk började höra av sig för att köpa flera av mina verk, förklarar Mikael.

– Det började komma beställningar från andra sidan jordklotet, då slog tanken mig att jag har något på gång här, berättar Mikael.

Ett särskilt verk som föreställer en fot i en glasburk drog till sig mycket uppmärksamhet, en som ville köpa verket chockade också Mikael.

– Det var en man som hörde av sig och ville köpa den, då han trodde det var en riktig fot, säger Mikael och konstaterar att det inte blev någon försäljning den gången.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Johansson