Ny tvätt ska locka husbilar

Efter nio år får den gamla gör det själv-stationen vid Stopp en rejäl uppfräschning.

9 maj 2019 06:40

Det råder full aktivitet med montörer som arbetar både högt och lågt. Det monteras rör och kablar i taket och svetsas på konstruktionen till den nya tvättstationen.

– Nu byter vi ut allting såsom alla armar, tvättbeskrivningar och betalstationer. Det blir en ny power, som ett slags raklödder som man lägger på bilen så att smutsen luckras upp, säger Johan Dengg, ägare av tvättstationen.

Det kommer enligt honom att bli lätt att förstå hur det går till när bilen ska tvättas. Alla tvättprogram är märkta med en färgkod och respektive redskap har samma färg.

Tvättningen går på tid och en pollett ger ungefär fyra minuters tvättning om inte den lite dyrare kemin används, då kan det bli en minut.

Tvätthallens bågar har också höjts med några centimetrar.

–Jag fick för mig att vi skulle få Sörmlands alla husvagnsägare och husbilsägare att komma hit för att vi nu har högre höjd, så jag tror att det blev tre meter och tjugo centimeter upp till taket, säger Johan Dengg.

Tvätten kommer att bli helt svanenmärkt, en märkning för att hjälpa konsumenter att göra ett bra val för miljön.

–Spillvatten leds till en oljeavskiljare och till en provtagningsbrunn. Sen upp till ett reningsverk och slutligen leds det ut till Gnestas reningsverk, förklarar Johan Dengg

Så när kan man komma hit och tvätta sin bil?

–Jag skulle vilja öppna i morgon, men till nästa vecka borde vi få igång den. Men blir det tidigare så blir det tidigare, säger Johan Dengg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus.Grimstedt