Värre än Drömkåken till salu i Högsjö

Ett hus i Högsjö station har fått många besök på hemnet - trots lätt avskräckande mäklartext.

Högsjö 30 september 2019 16:32

Vid Högsjö station ligger Solhem, ett hus byggt 1922, som stått obebott länge. Om man ibland kan tycka att mäklare förskönar objekten med ord som ”möjlighet att sätta sin egen prägel” och ”chans för den händige” om fallfärdiga ruckel, så gäller motsatsen här. Mäklaren Sara Lindberg från Skandiamäklarna skriver ”Har du sett Drömkåken? Det här är värre”, och fortsätter med att beskriva trädgården: ”trädgården på 1750 kvm erbjuder fruktträd, fallfärdiga uthus och vildvuxen gräsmatta”. 

– Jag tänkte att jag måste göra något för att få objektet att sticka ut, så jag tänkte brutal ärlighet, säger Sara Lindberg. 

Och annonsen har skapat en hel del intresse. Till visningen kom sex sällskap, och mäklaren har ytterligare ett par personer som är intresserade. Annonsen har också fått över 6 500 klick på hemnet. 

– Huset har stått obebott och ouppvärmt i minst fem år. Man får utgå från att huset i sig egentligen inte är någonting, men det är ett mysigt ställe och det ligger i en charmig liten by, säger Sara Lindberg, som dock tror att någon hantverkskunnig person kommer att köpa huset för att renovera det. 

På mäklarsidan finns bara bilder av huset exteriört, men den som uppskattar gamla hus ser direkt åtminstone några kvaliteter: en fin förstubro med vackert staket och fint formade taktassar där takfoten ansluter mot fasaden. Sara Lindberg tror att huset lämpar sig bäst för köpare med stora kunskaper i renovering – eller för den som vill bygga helt nytt på tomten. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa