Höstens kulturcafé fortsätter på Nyköpings folkhögskola – poesiafton med lokala Poetry Slam-deltagare

En uttrycksfull poetisk afton stundar inom kort i Nyköping, där några av länets mest uppskattade poeter träder in på scen. Jan Altsjö, arrangör på Nyköpings folkhögskola berättar om kvällen.

15 oktober 2018 10:00

Hur ser upplägget inför kvällen ut?

– Det här en del i vårt kulturcaféprogram för hösten. Det är fyra poeter från Sörmland som är utgångspunkten, vilka tagit sig vidare till SM i Poetry Slam. Det är ju estradpoesi som det handlar om, men vi har lämnat upplägget helt till poeterna.

Vad är estradpoesi?

– Estradpoesi och spoken word är poesi i liveform skulle man kunna säga.

För de som är obekanta med den här typen av uttryck, varför ska man ge det en chans?

– Att se poesi live är en annan sak än att läsa poesi, det är väldigt skilda upplevelser. Dels handlar det om själva poesin i sig, men sedan handlar det också om hur poeten fungerar live, vad det är för typ av estradör, och hur karismatisk personen är.

Är det första gången som ni arrangerar en poesikväll?

– Jag har varit med och arrangerat en poesikväll tidigare, för tre-fyra år sedan. Mitt intryck är att poesikvällar är uppskattade, men att det också är ett ganska smalt uttryck. Det är ungefär som med litterära poesiutgivningar, de säljer i regel inte lika mycket som vanliga romaner.

Sett till dig själv, vad ser du mest fram emot under kvällen?

– Jag har ju sett Christer Eriksson en hel del tidigare och tycker han är en jättebra estradör och livepoet. Att få se honom igen ska bli roligt.

Poeterna på scen består av Oliwer Carpman, Anna Enblom, Christer Eriksson och Astrid Joelsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Johansson