Mordutredning efter olyckan på Östersjön

Mamman och pojken som föll från Polenfärjan på torsdagseftermiddagen har omkommit, bekräftar svensk polis. Åklagare har inlett en förundersökning om mord.

Larmet kom in på torsdagseftermiddagen om att två personer fallit överbord från Stena Spirit som var på väg från Polen till Karlskrona.

Larmet kom in på torsdagseftermiddagen om att två personer fallit överbord från Stena Spirit som var på väg från Polen till Karlskrona.

Foto: Johan Hallnäs

Olyckor2023-06-30 07:42

"Vi har inlett en förundersökning där brottsrubriceringen är mord, men det finns ingen misstänkt i ärendet. Utredningen syftar till att försöka klarlägga vad som hänt", säger kammaråklagare Stina Brindmark i ett pressmeddelande.

Samtidigt har åklagarkammaren i Gdansk inlett en utredning gällande vållande till annans död, enligt polska Tvn24.

Mamman är född 1985, och pojken är född 2016, skriver svenska polisen på sin hemsida. De omkomna är polska medborgare. Passagerare och besättning har förhörts i ett försök att kartlägga olyckan.

Stena Lines talesperson Agnieszka Zembrzycka säger till polska nyhetssajten Fakt att bilder från färjans övervakningskameror inte ger stöd till det händelseförlopp som myndigheterna gav inledningsvis om att pojken först föll i vattnet och att mamman hoppade efter, något som Expressen var först med att uppmärksamma.

Färjan Stena Spirit var på väg från Polen till Karlskrona när händelsen inträffade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!