– Det är otroligt vad tiden gått fort, säger Anneli Mattsson, som i dag arbetar som kökspersonal.
Sedan hon började 1994 har hon hunnit arbeta både som vårdbiträde och verksamhetschef på Betelhemmet.
– Det var slumpen eller kanske ödet som gjorde att jag började här. På den tiden blev jag uppringd av en anställd och började som vikarie. När Helge Lundborg gick bort 1998 blev jag tillfrågad att ta över som chef.
Hon minns hur grundarna Helge och Karin Lundborg, som bodde på samma tomt där Betelhemmet också ligger, brukade komma på besök och hälsa på varje dag.
– De var väldigt engagerade i den sociala samvaron och tog alltid tid att prata med de äldre.
Den gemytliga hemkänslan har haft stor betydelse i verksamheten. Betelhemmet rymmer i dag 16 lägenheter. I hallen i den sektionen som byggdes ut år 2009 finns ett fiskakvarium, och intill matsalen finns en äldre vedspis och "Myshörnan" med en skön soffgrupp.
– Många som kommer hit och hälsar på säger att "det är nästan som att komma hem". Så det är fortfarande den här familjära känslan som var tanken från början, säger Anneli Mattsson.
– Även vi i personalen trivs. Det är inte många som slutar. De som har slutat har gått i pension, inflikar Helén Gjödestöl som är verksamhetschef sedan 2010.
En fyrbent pensionär är den 12-åriga golden retrievern Kelly som lufsar mellan stolarna och pockar på uppmärksamhet.
– Hon är också pensionär och hör lite dåligt så man får tala högt till henne.
– Förut brukade alltid någon i personalen ha med sig sin hund. När det upphörde så tyckte de boende att det var tråkigt och började fråga efter hundar. Så nu brukar vi låna hit hundar, säger Helen Gjödestöl, som är hundvakt till faderns hund Kelly.
Ebba Carlsson är 98 år, och den som bott längst på boendet. Undersköterska Maria Blixt serverar lunch till Ebba i hennes lägenhet. På Betelhemmet lagas all mat från grunden. Något som tidigt gav Ebba mersmak för sitt val av boende. Innan Ebba flyttade in på Betelhemmet för åtta år sedan brukade hon och framlidne maken Erik komma på besök och äta i matsalen.
– När vi flyttade in tänkte jag att det skulle bli bra här, eftersom vi hade varit här och ätit några gånger. Det är bra personal och jättegod mat här, så det är bra på alla sätt, säger hon glatt.