Karin Juvelius – socialpedagogen som vill engagera med Trosapodden

Socialpedagogen Karin Juvelius i Trosa rivstartar sin poddsatsning Trosapodden med en valspecial inför valet den 9 september.

25 juni 2018 05:00

1 Vem är du?

– Jag är Karin, till vardags vanligtvis socialpedagog i skolan (Fornybyskolan i Vagnhärad). Jag bor med min familj i Trosa och är en person som själv älskar att lyssna på poddar. Nu har jag bestämt mig för att starta en alldeles egen, med lokalpersonlig touch.

2 Varför behövs Trosapodden?

– Jag är väldigt nyfiken på att lära mig mer om min hemort, mer om personerna som bor här och mer om företagen som finns på orten. Genom att starta en podd kan jag ta reda på mer och även dela med mig av det till de som vill lyssna. Trosapodden är en intervjupodd och den ska kännas lättsam och trevlig och förhoppningsvis även engagera de som lyssnar.

3 Har du gjort någonting liknande tidigare?

– Som tonåring drömde jag om att bli journalist! Att starta en podd är alltså ett bra tillfälle att leva ut den drömmen och det känns också som ett smidigt sätt att testa intervjuformatet. Jag har utbildat mig i det tekniska via YouTube och har nu all utrustning som jag behöver i en ryggsäck jag kan bära med mig.

4 Vilka poddar lyssnar du själv på?

– Väldigt många, men mina favoriter är P3 Dokumentär, P3 Historia, Framgångspodden, P1 Dokumentär, Rättegångspodden och Svenska mordhistorier.

5 När kommer första avsnittet?

– De första avsnitten släpps ett par veckor före valet. Det är en valspecial där jag intervjuar företrädare för alla partier i kommunfullmäktige i Trosa. Jag har via Facebook fått in frågor från kommuninvånare som är nyfikna på vad politikerna har för planer och visioner och det är det varje avsnitt kommer att handla om. Innehållet ska påverkas av de som lyssnar, jag vill engagera genom podden så man får gärna tycka till. Efter valet är tanken att producera ett avsnitt varannan vecka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Nydahl

Ämnen du kan följa