Katarina och Magnus Molitor driver lantbruk, gårdsbutik och kafé vid Ändebols gård sedan många år tillbaka.
– Det är som om någon har lagt en tung våt filt över oss, säger Magnus Molitor efter beskedet att Vattenfall planerar att dra den nya luftburna elledningen, från Hedenlunda i Flen till SSAB i Oxelösund, över deras mark.
Han visar med händerna och beskrivningar på papper, hur 60 meter höga stolpar ska stå på rad hundra meter bakom deras ladugård.
Här odlar familjen sina grönsaker som de sedan säljer, främst i den egna gårdbutiken. Under sommarhalvåret lockar gården, vars butik och kafé är öppet fyra dagar i veckan, omkring 10 000 besökarna.
Stor del av vägen fram till gården kommer att gå i den planerade ledningsgatan.
– De här stolparna och ledningarna kommer att göra jättestort intryck när man kommer hit, att det här är industrialiserat, säger Magnus Molitor.
– Jag kan inte tänka mig att odla mina ekologiska grönsaker under högspänningsledningar, säger Katarina Molitor.
Båda två är jätteglada över att SSAB vill, som de uttrycker det, sluta spy ut koldioxid.
– Det är jättebra. Men varför kan Vattenfall inte gräva ner den nya ledningen? undrar Magnus Molitor.
Han menar att det har varit tvärnej från början, att Vattenfall låst sig vid att de ska ha luftledningar.
– De har massor av tekniska argument varför de inte ska gräva ner ledningen och så har de jättebråttom. Men frågan är om det kommer att gå så fort när det är så många som motsätter sig den här lösningen, fortsätter han.
Nu har boende som berörs av ledningdragningen samlats för att bygga motstånd tillsammans.
– Vi har en lång lista på saker som vi ska göra. Först ska vi skriva och berätta för länsstyrelsen om våra företag, vad vi gör, så att det blir en utökad miljökonsekvensbeskrivning. Det måste blir det. För Sörmland är Sörmland, säger Katarina Molitor.
– Vi måste försöka få Vattenfall att förstå att det kommer att vara mycket bättre att gräva ner ledningen. Det kommer att gå mycket snabbare, det blir mindre överklagande, miljön blir mindre förstörd. Dessutom blir koldioxidavtrycket också mindre, säger Magnus Molitor
Oavsett hur ledningen ska dras så finns det många andra frågor som Magnus och Katarina Molitor också brottas med. Bland annat funderar de på hur det rent praktiskt ska gå till under bygget.
– Var ska de hitta marker till djuren och vilka grönsaker ska jag sälja till mina kunder? Ska jag förlora min kundkrets? Det är så mycket obesvarade frågor, säger Katarina Molitor.
Hon säger att många som bor i närheten också är upprörda.
– De säger att de har flyttat hit för att de vill bo i naturen och nu blir de tvungna att sälja. Jag kan inte se det där på håll från mitt hus, så säger folk.
Katarina Molitor tror att den nya elledningen bara är början.
– Jag tror att det handlar om att vi kommer att behöva mycket mera ström framöver och att det är lättare att plocka ner ström lite här och där om den hänger i luften säger Katarina Molitor.
Oron gnager. Ibland har hon till och med tänkt tanken på att sälja gården och flytta, ge upp sin dröm. Men vem vill köpa en gård med jättestolpar, funderar hon.
– Jag tror inte att människor förstår vad det här innebär. Vad innebär det för besöksnäringen? För oss är det här en total katastrof. De offrar oss, säger Katarina Molitor.