– Det är fantastiskt roligt att få priset Årets affärskrog, inte minst för teamet. Att driva den här typen av verksamhet är roligt, men också ganska krävande och det är hög press på oss, gästerna har höga förväntningar. Att då få pris och erkännanden på olika sätt gör att man får en slags belöning för all den tid och det arbete man lägger ner, säger Tommy Myllymäki till tidningen Dagens Industri Weekend.
Stjärnkocken från Katrineholm har sedan länge etablerat sig i kockvärldens finrum. Tommy Myllymäki har bland annat varit Årets kock och har flera medaljer i kock-VM. Engagemanget för hemtrakterna finns kvar genom krogarna Parken och Julita wärdshus.
Det senaste tillskottet bland Tommy Myllymäkis restauranger är finkrogen Aira på Djurgården i Stockholm. Den öppnade i mars, ungefär samtidigt som coronapandemin nådde Sverige.
Efter att bara ha varit i gång under åtta månader vinner nu Aira priset som Årets affärskrog. Ett pris som Dagens Industri ligger bakom.
– Vi är extra glada att kunna utse Aira till Årets affärskrog 2020, ett år som är så prövande för restaurangbranschen. Det är en stor investering i en svår tid och då är det glädjande att se att gästerna trots allt kommer och uppskattar det de får vara med om. Aira är lyxkrog när det är som bäst, skriver tidningen i ett pressmeddelande.
Motiveringen: "Med utsökt känsla för smaker bjuds i detta gastronomiska tempel en restaurangupplevelse av högsta klass."