Läsare hörde av sig och avslöjade bluffmakarna

Någon eller några har försökt att lura Katrineholms-Kurirens läsare. Bluffen upptäcktes när en läsare, som fått ett av bluff-sms i sin mobil, hörde av sig till tidningen.

1 november 2017 20:00

Julkalendern är ett samarbete mellan tidningen och det lokala näringslivet i Katrineholm. Varje dag, fram till den 24 december, kan läsarna klicka på en lucka och svara på en fråga för att få chans att vinna ett presentkort.

En läsare kontaktade tidningen sent på måndagskvällen och berättade att hon fått ett sms där det stod att hon vunnit i julkalendern och att hon uppmanades att öppna en länk.

"Jag gjorde inte det eftersom jag misstänkte att det var något fuffens", skriver läsaren.

Maria Mokvist som är säljchef på Katrineholms-Kuriren är tacksam över att läsaren hörde av sig.

‒Vi presenterar vinnarna endast i Katrineholms-Kurirens papperstidning, säger Maria Mokvist.

Sörmland media, bolaget som ger ut Katrineholms-Kuriren, Södermanlands Nyheter och Eskilstuna-Kuriren, har varit i kontakt med leverantören som har gjort julkalendern och de har stängt av loggningen och raderat alla loggfiler i hopp om att få stopp på den eller dem som kommit över informationen.

‒Vi har haft den här julkalendern i många, många år och jag har aldrig varit med om det här tidigare, säger Maria Mokvist.

Hon är upprörd över att någon eller några gör så här mot läsarna och kunderna.

‒Tänk att man inte ens ska kunna få vara med och tävla i en julkalender utan att man ska behöva vara orolig för att något sådant här ska hända, säger Maria Mokvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Bergius

Ämnen du kan följa