Det är oklart om någon av restaurangerna i Nyköping eller Eskilstuna är i riskzonen för nedläggning.
– Jag kan inte säga vilka det blir. Vi arbetar med det, säger Sushi Yamas varumärkeschef Danny Barsoum.
Grundarna, bröderna Sargon och Ninos George, öppnade sin första restaurang 2008 och bolaget har vuxit stadigt. Nu finns 63 restauranger runtom i Sverige. Men alla är inte lönsamma och nu hoppas bolagsledningen vända utvecklingen genom att lägga ner de restauranger som inte ger vinst.
På tisdagen beviljades restaurangkedjan rekonstruktion, vilket bland annat betyder att de anställda nu kommer att få sina löner via den statliga lönegarantin. Varumärkeschef Danny Barsoum är lättad:
– Rekonstruktionen är ett strategiskt verktyg som vi ser positivt på. Det finns bara fördelar från vår sida men det är förstås ingen rolig situation, säger han.
Rekonstruktion är ett sätt att undvika konkurs och kan beviljas om domstolen bedömer att företaget kan ordna upp sina ekonomiska problem.
– Alla restauranger håller öppet som vanligt tills vidare. De som är berörda kanske stängs men jag kan varken säga vilka de är eller vilken tid det handlar om.
Bolaget skriver att en rekonstruktion av koncernen kommer att rädda ett stort antal arbetstillfällen. Idag har Sushi Yama cirka 400 anställda. Under 2021 omsatte koncernen 226,9 miljoner kronor. Resultatet var minus 82,4 miljoner kronor. Riskkapitalbolaget Litorina är huvudägare sedan år 2020.