Båtklubben överklagar inte gångbro-avslaget

Nävekvarns båtklubb har bestämt sig för att inte överklaga avslaget från mark- och miljödomstolen i Nacka för planen att förbinda de båda småbåtshamnarna i Nävekvarn med en gångbro.

NÄVEKVARN2013-10-31 08:50

Det berättar Lars Waern, båtklubbens vice ordförande.

— Vi har diskuterat frågan fram och tillbaka, men nu bestämt oss för att inte överklaga. Vi ger inte upp, utan kommer att titta på andra möjligheter, säger Lars Waern.

Lars Waern förklarar att den ekonomiska biten vägde tungt i båtklubbens beslut att inte överklaga. Gångbron var tänkt att delfinansieras med bidrag från Nyköpings kommun, länsstyrelsen och EU, men gångbrobygget måste vara påbörjat senast i februari 2014 för att inte de bidragen ska frysa inne. Tiden för att hinna få ett överklagande behandlat hos mark- och miljödomstolen kändes därmed för knapp, menar Lars Waern.

En gångbro mellan småbåtshamnarna eller en strandpromenad är en angelägen fråga för hela Nävekvarns utveckling, säger Lars Waern. Han betonar att någon form av strandnära förbindelse mellan småbåtshamnarna skulle vara en tillgång för såväl lokalbefolkningen och turismen på orten som båtklubbens medlemmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om