Brolle och Nanne rockade i Nävekvarn

Jag skulle vilja ha med Nanne på min fest. Tror nämligen hon kan vara bra på partaj. Galen och vild liksom, med en väldig massa energi. En sån som dansar på borden lite för tidigt, i väldigt kort klänning och skrålar med i varenda låt. Som bjuder hejdlöst på sig själv. Ramlar omkull, men tar det med fattning och ett stort garv och kör vidare.

Nävekvarn2015-08-16 12:35

Jag skulle dock inte vilja ha med Brolle på festen. Av konkurrensskäl. Känner nog att det skulle vara svårt att få någon som helst uppmärksamhet när han är i rummet. Det bländvita leendet som han vet exakt när han ska fyra av är det svårt att tävla med. Likaså de noga intränade piruetterna på dansgolvet och poserna med näven i luften. Det skulle inte förvåna mig om han också har ett gäng rosor i beredskap att dela ut till noga utvalda.

Boppers får dock komma. Matte och Ingemar kommer att göra allt för att det ska bli god stämning. De kommer att berätta en hel del gamla anekdoter, och berätta hur det egentligen ligger till. Antagligen åker gitarren fram också. Lite gamla godingar med oklanderlig stämsång är aldrig fel. Förhoppningsvis kör Ingemar sitt partytrick när han sjunger med väldigt djup röst. Det är alltid en hit.

Det är verkligen folkfest när det händer något i Nävekvarn. Det är en angelägenhet som berör hela bygden. Rullatorgänget samsas med unga brudar med halstatueringar, och stämningen är trevlig trots att det serveras alkoholhaltiga drycker. Det är fint.

Rock n roll on tour 2015 är betydligt bättre än tidigare upplagor. Visserligen är upplägget i stort detsamma som tidigare år, folkpark, gamla bilar och coverband. Men showen känns mer genomarbetad. Det är mer variation på det som händer på scenen. Det är roligt när de tre akterna går ihop och man kompar och stöttar varandras låtar. Det blir något oväntat och fräscht.

Rock n roll i all ära, men akten bygger lika mycket på de låtar som artisterna byggt sina schlagerkarriärer på. Det spelar inte så stor roll, för vid det här laget är Brolles sommarkoncept väl inkört, och publiken köper mixen. Det är bara att hoppas att han kör på i flera år till, och vågar ta ut svängarna än mer. Och det gör han nog mer än gärna, för Brolle är långt ifrån lagom och väldigt duktig på att odla myten om sig själv. Han gör entré i en amerikanare, och en svulstig sorti i ytterligare en, medan bandet ligger och vampar på sista låtens outro. Associationerna till en annan rockkung är uppenbara. Man bara väntar på att en röst ska dyka upp i högtalarna och deklarera att Brolle has left the building! Så blir det antagligen nästa sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om