Familjebil i olycka vid omdiskuterat farthinder i Nävekvarn

Tre barn och en vuxen förare satt i bilen som kördes av vägen och in i refugen på Nyköpingsvägen i Nävekvarn på torsdagsförmiddagen.

NÄVEKVARN2016-11-03 10:59

Larmet kom strax före klockan elva på torsdagen. Vid övergångsstället, där två refuger är utplacerade som farthinder, krockades familjebilen och hamnade vid sidan av vägen.

– Det blev inga personskador, vare sig på den vuxna personen eller på barnen. Bara lite plåtskador på bilen, säger Jan Österberg, insatsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Det är inte första gången som en olycka inträffar vid farthindret på Nyköpingsvägen. Tidigare i år, på skärtorsdagen, kördes en bil in i refugen och voltade. Olyckorna har fått flera personer att reagera och skicka in klagomål till Trafikverket.

Enligt polisen är föraren nu misstänkt för rattfylleri.

Efter torsdagens olycka blossade diskussionen upp igen. På Facebook skriver en Nävekvarnsbo att det borde finnas en annan lösning på det hela: "Det verkar ju inte som skyltarna syns över huvud taget! Ordentligt med avsmalnande refuger som gör att man är tvungen att lämna varandra företräde! Det finns i Stigtomta bland annat!".

En annan tycker att det är tur att farthindret finns: "Tänk om det stått en människa där istället? Då hade den blivit påkörd för att bilen inte såg/körde för fort. Tur att dessa hinder finns".

I samband med olyckan förra påsken sa Trafikverket att de är medvetna om att klagomål finns, men farthindret är till för att skydda övergångsstället intill och då fanns inga planer på att göra några ändringar.

Läs mer om farthindret och vad Trafikverket säger här. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om