Nu är Nävekvarn med butik igen

I augusti fjol stängde Coop sin butik i Nävekvarn. Nyligen slogs butiksportarna upp igen. "Underbart" säger Nävekvarnsbon Gunilla Thunberg.

Nävekvarn har blivit med butik igen. Många Nävekvarnsbor är glada över att åter ha en livsmedelsbutik. Det är Jill och Jonna Brådhe som driver butiken.

Nävekvarn har blivit med butik igen. Många Nävekvarnsbor är glada över att åter ha en livsmedelsbutik. Det är Jill och Jonna Brådhe som driver butiken.

Foto: Tommy Kägo och SN

Nävekvarn2021-04-29 17:15

– Det här har vi längtat efter, det tycker flera än jag. Och det är viktigt att man håller humana priser, säger Gunilla Thunberg.

En annan Nävekvarnsbo, Carina Norgren, är också glad över att samhället åter får en livsmedelsbutik:

– Det betyder jättemycket eftersom jag inte har någon bil. Nu har jag har klarat mig genom att handla över nätet och få varorna hemkörda, säger hon.

Det var i fjol som Coop meddelade att butiken skulle stänga. Trots insatser under åren lyckades aldrig Coop vända de röda siffrorna till svarta. Coops ledning sa att man inte kan fortsätta driva butiken med förlust.

Nio anställda blev utan jobb. 

Men snart visade systrarna Jill och Jonna Brådhe intresse för att öppna en livsmedelsbutik i samma lokaler. Med närbutikskedjan Matöppet, som även finns i Frösäng Oxelösund, i ryggen satte systrarna fart. Planen var att öppna till vintern, men fastigheten visade sig vara mer nedgången än väntat. Renoveringen har tagit tid.

Däremot kunde man öppna förbutiken redan i november med möjlighet till paketutlämning, apotek, spel och dobbel samt utlämning av Systembolagets produkter.

Tanken med butiken är att den också ska innehålla en kafédel, en delikatessdisk och "ett bredare sortiment" av livsmedel. 

– Det här blir ett uppsving som heter duga, säger Lars Waern, ordförande i intresseföreningen Funq i Nävekvarn.

Jill och Jonna Brådhe driver sedan tidigare en kaférörelse i Nävekvarns hamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!