Mycket på gång i Nävekvarn

En hel del är på gång i Nävekvarn. Det kom fram när läsare kom förbi SN på plats framför Coop-butiken på orten på tisdagen.

Foto:

NÄVEKVARN2015-10-20 21:24

Trots den kyliga höstluften stannade flera läsare vid SN-ståndet och småpratade en stund på tisdagseftermiddagen. Och Nävekvarnsborna är aktiva. Flera berättade om projekt och planer för den lilla orten vid Bråvikens strand. Nävekvarns IF har i höst startat ny barnverksamhet, tennis, hundverksamhet och fixat ny belysning i elljusspåret. Och snart kan orten ha ett nytt gym på plats.

– Vi hoppas kunna börja göra i ordning lokalerna efter årsskiftet, säger Ulf Myrman, ordförande i idrottsklubben.

Ortsborna för också en kontinuerlig dialog med Länstrafiken för att få bättre bussturer som passar till tågtiderna i Nyköping för dem som pendlar till och från Stockholm.

– En hel del handlar också om att bygga nya boenden här. Vi försöker få hit yngre också, till exempel barnfamiljer, säger Lars Waern.

En fråga som många fortfarande ställer sig är vad det egentligen var med vägen till Nävekvarn som gjorde att alla bilar under senaste vinterdäckssäsongen fick en kletig, svart beläggning på lacken. Ingen har fått svar från Trafikverket och flera tror att problemet kommer att återuppstå när dubbdäcken åker på igen.

Men på det stora hela tyckte ortsborna att Nävekvarn har allt som behövs. Fin natur, snart nytt gym, trevligt samhälle med trevliga grannar.

– Och så hoppas vi att folk handlar så att butiken får finnas kvar också, säger Urban Franzén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om