Nu ger Susann Borg upp

Nu kastar Susann Borg in handduken. Hon bryter avtalet om Nävekvarns campingplats. – Vi ville skapa något och har lagt ned massor av energi, men vi kan inte vänta längre, säger Susann Borg.

NÄVEKVARN2015-11-27 09:30

Hon suckar uppgivet i det grådisiga novembervädret vid Jogersö camping i Oxelösund. Det är här hon har sin hemvist – och i Nävekvarn, sedan tre år tillbaka. Hon skrev ett femårigt avtal med Nyköpings kommun om att driva campingen i Nävekvarn.

Susann Borg var ivrig att sätta i gång. Den nuvarande servicebyggnaden höll inte måttet. Hon ville utöka antalet platser från 40 till 60, hon ville ha en servicebyggnad i ordets rätta bemärkelse. Det var ett krav som skrevs in i avtalet.

Och Nyköpings kommun var med på noterna. Nytt servicehus och sophus planerades. Miljöprover visade att det fanns giftrester från Nävekvarns bruk i marken. Marken sanerades.

Men så slog närboende bakut över den planerade servicebyggnaden. Stopp och belägg för en sex meter hög byggnad, sa närboende och överklagade bygglovet. För att bygga ett sex meter högt hus måste detaljplanen ändras. Servicehuset skulle mäta 120 kvadratmeter

Under tiden har Susann Borg fått hysa campingreception och servicebyggnad i en tillfällig byggnad.

Nu är ärendet om en ny servicebyggnad i mark- och miljödomstolen och tiden går. När eller om ärendet kommer tas upp är oklart.

Men för Susann Borg är tålamodet slut.

– Det är jättetråkigt, men det har blivit sådan långbänk. det finns potential i att utveckla Nävekvarns camping, men vi kan inte vänta längre, säger Susann Borg.

Nävekvarns camping ökade under hennes regi antalet gästnätter från 3 800 första året till 8 500 andra året, men i år gick det ned till 6 000.

Johan Persson, fastighetschef på Nyköpings kommun tycker det är trist att Susann Borg hoppar av.

– Men jag kan förstå henne, säger han.

Huruvida Nävekvarns camping kommer att hålla stängt eller drivas av någon annan nästa år kan han inte svara på i dag.

– Vi värderar hur vi ska hantera situationen, säger Johan Persson.

Kan det bli frågan om ett rättsligt efterspel när Susann Borg bryter avtalet?

– Inte som vi bedömer det just nu, svarar Johan Persson.

Susann Borg kan tänka sig att även i framtiden driva Nävekvarns camping, men först efter att en servicebyggnad är på plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om