Snart öppnar gymmet i Nävekvarn

Efter en lång tids lokalletande kan äntligen Nävekvarns GOIF slå upp portarna till sitt nya gym. Första februari ska allt vara klart och maskinerna redo att användas.

nävekvarnsgym _010.jpg

nävekvarnsgym _010.jpg

Foto:

Nävekvarn2015-12-18 22:17

PRO har flyttat till en annan lokal i samma byggnad. Det öppnade upp för idrottsföreningen som längtat efter gymmöjligheterna länge.

– Det gick segt innan det kom i gång, det har varit ett steg framåt och två steg tillbaks hela tiden. I brist på annat hade vi kunnat vara i källaren här under, men det är lågt i tak, säger Ulf Myrman, ordförande i Nävekvarns GOIF.

Men nu är bygget tillslut i gång och enligt byggherren Klas Lindholm på PEAB kommer allt vara klart till invigningsdagen.

– Ja, det ska vara klart, om det inte blir några stora förändringar förstås.

Gymmets lokal är ungefär 100 kvadratmeter stor och det kommer enligt Ulf Myrman gå att vara 15 personer där inne samtidigt. För att få verksamheten att gå runt kommer man behöva ha åtminstone 57 motionärer som har månadskort varje månad. Inför öppningen har man sålt presentkort och hittills är vad som motsvarar 90 månadskort sålda. Förhoppningen är att gymmet ska gå lika bra året runt med hjälp av de med fritidshus i närheten.

– Vi hoppas få hit dem och slippa det där dippen som kan bli på sommaren, säger Ingemar Lundh, engagerad i Nävekvarns GOIF.

Det är ideellt arbetande eldsjälar som kommer sköta driften och man hoppas att gymmet kommer hjälpa idrottsföreningen dra in pengar. Det är nämligen till föreningen en eventuell vinst kommer gå.

– Gymmet och föreningen kommer leva i symbios, båda sakerna kommer hjälpa varandra, säger Ingemar Lundh.

Nävekvarns GOIF har cirka 350 medlemmar, varav 250 av dem är fullt betalande. För att få använda gymmet kommer det krävas fullt medlemskap i föreningen.

– Vi har redan fått nya medlemmar tack vare gymmet, berättar Ulf Myrman glatt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om