Tunabergshalvön fårbättre mobiltelefontäckning

Mobiltelefontäckningen på Tunabergshalvön är på väg att bli bättre. Det beskedet lämnades av en rad mobiloperatörer vid en vid en konferens om mobiltäckning som ägde rum i Nyköping nyligen.

NÄVEKVARN2014-11-27 19:35

Lars Waern, från FUNQ, Föreningen Utveckling Nävekvarn, som själv deltog i konferensen, säger att det kom en del glädjande besked från de mobiloperatörer som också var representerade där.

Utifrån de kända problemen med mobiltäckningen på Tunabergshalvön, bland annat skapar Kolmårdsbergen svårigheter för mobiloperatörerna. Kapacitetsbrist i datatrafiken har också varit allmänt märkbar under sommartid, när både fritidsboende och turister bidrar till en ökad belastning på mobilnäten.

– Jag kan konstatera att flera åtgärder redan vidtagits för att förbättra mobiltäckning och kapacitet. Det som dessutom är särskilt glädjande är att flera av operatörerna kommer att sätta upp fler antenner i befintliga master och bygga fler master i syfte att bygga bort den mobilteleöken som idag finns på flera platser på Tunabergshalvön, säger Lars Waern.

En tillräckligt bra infrastruktur gynnar både utvecklingen av näringslivet och kan locka fler familjer att bosätta sig på Tunabergshalvön, tillägger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om