På parkeringsplatserna vid Ringdansens centrum står flera bilar utbrända efter påskhelgens upplopp. Och intill Silverdansens skola körs gatustenar bort i en mindre grävskopa.
Men när de två polisbilarna rullar in stiger jublet bland alla barn som samlats utanför skolan. När de fyra områdespoliserna Alexandra, Johanna, Peter och Mattias kliver ut ur bilarna möts de som om de vore rockstjärnor. Barnen hejar, klappar och springer fram och kärleksbombar poliserna med teckningar, blommor och choklad.
Nyfikna elever rör vid polisutrustningen och det blir många spontana kramar. Bemötandet är en skön kontrast till hur det såg ut när polisen besökte Navestad under torsdagen och söndagen. Då möttes de av stenar, hot, aggressivitet och hat.
Alexandra var där. Med tårar i ögonen berättar hon om hur det nu känns att vara tillbaka i området.
– Jag blir rörd. Det känns skönt att vara uppskattad, säger Alexandra.
Hon fortsätter.
– Det känns väldigt märkligt. Några av de här barnen var säkert på plats under upploppen ... och nu sitter de här. Det är viktigt för oss att bygga upp det här förtroendet igen, säger hon.
Hennes kollega Peter är inne på samma spår.
– Jag har jobbat här ute i flera år och tycker att vi var på rätt väg. Och så händer det här. Jag vet ju att det finns så många goda krafter i Navestad. Det är därför jag ändå tror att vi kan hitta tillbaka till den stämning som var innan de här upploppen, säger Peter.
Pernilla Dahlgren, rektor på Silverdansens skola, berättar om initiativet.
– Det är inget som vi på skolan har dragit igång, det var barnen själva som ville att vi skulle göra något för polisen.
De första dagarna efter påsklovet har ägnats åt många samtal om vad det var som egentligen hände.
– Vi måste våga prata om det här hatet som finns mot polisen. Vi har bland annat fått förklara att det inte var polisen som beslutade att det var okej att bränna koranen, utan att det är lagen som säger så, säger Pernilla Dahlgren.
Hon är väl medveten om att det finns elever på hennes skola vars äldre syskon deltog i påskens upplopp.
– Men vi måste tro på att vi kan fånga upp de här barnen och vända på utvecklingen. Det är ju därför det är viktigt att polisen är här på plats i dag, att eleverna kan få bygga upp en relationen till poliserna, säger Pernilla Dahlgren.