Åker folkrace i "Allt för Sverige"

Jörgen Adolfsson och dottern My Adolfsson, medlemmar i SMK Nyköping, som presenterar amerikanerna i SVT:s "Allt för Sverige" för folkrace på söndag.

Jörgen adolfsson my adolfsson

Jörgen adolfsson my adolfsson

Foto:

Nyköping2014-11-21 20:58

Varför folkrace i "Allt för Sverige"?

– SVT ville visa amerikanerna att svenskar inte är så inbundna som de kan verka. Därför tog de amerikanerna till oss i SMK Nyköping där vi tävlar, umgås och tar hand om varandra och varandras ungar, säger Jörgen.

Hur går ett folkracelopp till?

– Det finns olika former, men i loppet som kommer sändas på söndag startar bilarna gemensamt och kör tre varv. Först i mål vinner, säger Jörgen.

Så varför just folkrace?

– Något måste man göra, spela golf eller segla. Och motorsport är ju roligt. Jag har haft licens sen 1982 när folkrace kom till Sverige, säger Jörgen.

– Eftersom pappa var intresserad har det bara blivit att jag hängt med. Jag tävlar i rallycross också, det är liknande bilar på större banor, säger My.

Vad kommer ni göra i programmet?

– Jag är med när amerikanerna målar min brors bil inför en tävling. Man förbättrar bilen till varje tävling där den fått stötar, säger My.

– Jag har gjort en tävling som amerikanerna tävlar i. De ska bland annat byta två däck och köra bilen en sträcka. Det kan vara lite krångligt för dem, för det är ju väldigt få bilar i USA som är manuellt växlade, säger Jörgen.

Hur blir det att se sig själv på TV?

– Det blir säkert läskigt, men det här är en möjlighet att få visa upp att SMK finns, säger Jörgen.

– Jag tycker det känns bra, och spännande för vi har ju inte sett programmet än, säger My.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om