Alvin fick åka hem från akuten utan lindad fot

"Det är sjukt. De kunde ge oss kryckor men inte en linda", Alvins mamma Madeleine Lindmark blev chockad över bemötandet på akuten i Nyköping.

Alvin Lindemarks fot har börjat läka men gör fortfarande ont.

Alvin Lindemarks fot har börjat läka men gör fortfarande ont.

Foto: Privat

Nyköping2021-07-15 07:36

– När sköterskan kom in i rummet gav hon oss kryckor. När vi påpekade att läkaren sagt att foten också skulle lindas sa hon att de sparar pengar på akuten och därför inte kunde ge oss någon linda, säger Madeleine Lindemark, mamma till Alvin, 6 år.

I måndags fick Alvin Lindemark åka till akuten i Nyköping efter att ha skadat ena foten när han hoppade studsmatta hemma.

Inne på akuten röntgades foten, man konstaterade att den var stukad och att en mindre benflisa lossnat. Läkaren ordinerade att foten skulle lindas och att Alvin skulle få med ett par kryckor hem.

Istället för att få foten lindad på akuten fick familjen köpa en elastisk linda på ett kvällsöppet apotek och linda själva hemma.

– Vi kände oss osäkra på hur vi skulle linda. Det hade varit skönt om någon hade visat oss, säger Madeleine Lindemark.

Efter besöket på akuten känner sig Alvins föräldrar besvikna över händelsen.

– Jag fattar inte, det står i journalen att foten ska lindas. Jag kommer inte vilja åka dit igen, säger Madeleine Lindemark.

Vårdenhetschefen på akuten, Rose Marie Lundvall blir förvånad när hon får höra om incidenten.

– Jag kan inte uttala mig om specifika fall. Det är svårt för mig att säga varför det blev så eftersom jag inte själv var där.

Hon förklarar att det inte finns några besparingskrav på akuten som skulle göra att de inte kan dela ut en elastisk linda.

– Man ska få den behandling som rymmer inom akutens uppdrag när man besöker den, säger Rose Marie Lundvall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!