Åtta års samarbete med frid och fröjd

I åtta år har Tina Säther och Kristin Gunnarsson arbetat tillsammans i underhållningsbranschen som duon 2njoy. Och även om de vuxit tighta som syskon blir de sällan osams.

Foto:

Nyköping2014-10-06 22:25

– Oj, jag tror inte att vi har bråkat en enda gång faktiskt. Båda har bra och mindre bra dagar men vi har lätt för att känna av varandra. Känner man att den andra är lite "edgy" för dagen då kanske man inte pushar det liksom, skrattar Kristin som lärde känna Tina, när hon flyttade till Nyköping 2004. 

– Vi är nog båda lika bra på att ge oss, vilket gör att det sällan hinner bli konflikter, säger Tina.

Båda har en musikalisk bakgrund och har sjungit i coverband, medverkat i olika musik och teaterföreställningar sedan barnsben. Sedan 2008 jobbar de heltid med underhållning. Efter att ha delat hytt till havs, oräkneliga krogshower, galor och event runt om i landet under intensiva perioder har de blivit lite som syskon.

– Vi täcker gärna upp för varandra beroende på dagsformen och hur vi mår. När den ena inte känner sig stark nog för att fatta viktiga beslut eller helt enkelt inte är på topp, då tar den andra över, vilket gör att vi funkar väldigt bra ihop, förklarar Tina.

Finns det något som ni irriterar på er hos varandra?

– Kanske att vi båda är lika stora tidsoptimister. Men dessvärre sällan samtidigt, vilket resulterar i att det alltid är någon som får vänta på den andra, säger Kristin efter en stunds fundering.

Tina trodde du skulle klaga på att hon är dålig på att leta reda på saker själv som hon slarvat bort...

– Ja, men så är hon. Hon irrar runt och säger: "Jag hittar den inte." Då får jag gå in och peka att - där ligger den ju, vilket händer titt som tätt. Hon och min dotter, de är likadana, retas Kristin och skrattar.

Tina förlägger saker bakom scen, vad gör Kristin då som irriterar Tina?

– Kristin är som Lill-Babs, hon svettas jättemycket i ansiktet eftersom hon har så tjockt hår. I somras när det var 35 grader varmt och våra shower dessutom kan liknas vid ett aerobic-pass, så glömde hon ta med sig sin svetthandduk på scen, som hon är beroende av. Då blir hon nojig. Då kan jag tänka att: om det är så viktigt med den där jäkla handduken, så får hon ju inte glömma att ta med den, skrattar Tina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om