Barn- och äldreministern vill ha mindre grupper

Waldorfförskolan Solbacken fick besök av barn- och äldreministern Maria Larsson (KD). Ministern besöker nu flera förskolor runt om i landet för att skapa sig en så mångsidig bild som möjligt av den svenska förskolan.

NYKÖPING2014-02-12 16:58

– Vi har fantastisk förskola i Sverige. Men jag möter också oro i Sverige i dag över att barngrupperna ökar, säger barn- och äldreministern Maria Larsson (KD).

I genomsnitt går det 17 barn per avdelning på förskolorna i Sverige. I Nyköping är siffran nästan den samma, 16,7 barn per avdelning. Det är för många, tycker barn- och äldreministern som lovar att barngrupperna ska minska. Får Kristdemokraterna fortsätta i regeringen även nästa mandatperiod lovar hon att förskolegrupperna ska minska med ett barn per barngrupp i landet.

Ett besked som togs emot med glada utrop från pedagogerna på Solbacken. På Solbacken är barngrupperna mindre än genomsnittet. Här finns nästan sex heltidsarbetande pedagoger på 27 barn. Barnen är uppdelade på tre avdelningar. Eftersom förskolan inte får mer pengar per barn än de kommunala drar man in på andra saker till exempel ansvarar föräldrarna för städningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om