Bildspel: IFK-damer utklasst av NKIK

IFK Nyköpings ungdomliga handbollsdamer var helt chanslöst, när serieledande Norrköpings KIK kom på besök i Sporthallen. Gästerna vann med hela 29-9 (14-6).

Foto:

Nyköping2014-01-26 18:33

— Ja, här fick vi verkligen en lektion av NKIK, som var riktigt bra, men vi tappade energin och engagemanget när det tog emot, säger IFK-tränaren Jörgen Elmsäter.

Att IFK skall gå rakt igenom trean efter fjolårssegern i fyran är det ingen som kan räkna med. Nu skall man främst spela ihop ett lag till nästa säsong. Dessutom är spelkvaliteten i serien alldeles för ojämn. NKIK hade fyra spelare med från fjolårets positivt, kvalspelande division 2-lag.

— Framåt kom vi ingen vart mot NKIK:s stabila försvar. Samtidigt tappade vi mycket bakåt, säger IFK:s bästa spelare, vänsternian Vendela Hartzell.

Men hon menar också att IFK i klart underläge rullade runt på alla spelare, så att de skal få känna sig som en positiv del av laget.

Tilläggas kan att lagkaptenen Sofia Johansson som mittnia mot NKIK var märkbart tagen av spel i Gästabudsbollen i fotboll i lördags. Hon var trött och satt på bänken mer än halva matchen.

— Fia vill så mycket i alla sammanhang, men nu blev det för jobbigtför henne, så det var lika bra att vi tog in andra spelare, säger Vendela.

Men IFK var inte i underläge förrän efter dryga kvarten, då med 4-5. Sedan förblev man mållöst i nästan 20 minuter, då IFK gjorde en del tekniska fel i för högt tempo.

Alla kan bättre mot mer jämnbördigt motstånd. Nu ett plus till nio-metersspelarna Hartzell och Ida Rylander samt lovande kantspelaren Annie Carman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om