Bildspel: Långbergsbarn bjöd på dans och piroger

Under en hel vecka har de tränat på dansen. De somaliska pirogerna är klara. På torsdagen fick barnen på Långbergsskolans fritids besök av barn från Dammlötskolan, för att visa vad de kan om Somalia.

Nyköping2013-05-30 17:45

- Vet ni, min mamma har berättat att man äter get och kamel i Somalia. Man äter även kamelens puckel, konstigt va? säger Ayaan Mahamud.
Hon står framför publiken som består av barn och vuxna från Dammlötskolan. Intill henne står Amaal Mahamud Hussen och Nasir Abdi.
– Vi har jobbat jättemycket med världsdelar och olika länder på fritids.. Vi har haft ett stort projekt där alla barn har fått berätta om sina hemländer, säger Marie Blom, fritidspedagog på Långbergsskolan.
Eftersom flest barn med utländsk bakgrund kommer från Somalia bestämde de sig för att göra en föreställning om landet. På Dammlötskolans fritids har barnen också arbetat med Somalia. De har läst om Somalia i böcker och på internet. Sedan har barnen redovisat på olika sätt. De har ritat, berättat och gjort Somalias djur, städer och landsbygd i bland annat kartong och papier maché.
Att det blev just Somalia som barnen fick lära sig mer om beror enligt pedagogen Carina Johansson på att det finns många barn från Somalia i Sverige. Men på Dammlötskolan finns inga elever från Somalia så därför ville Dammlötskolan göra ett besök på Långbergsskolan som har flera elever från Somalia.
– Det är viktigt att få förståelse för andra kulturer, säger Carina Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om