Bildspel: Snabbtugg med studenterna

"Än klappar hjärtat med friska slag". Det var ett gäng glada och hungriga studenter som hade samlats för lunch inne på restaurang Lotsen nere vid Nyköpingshamn.

NYKÖPING2013-06-14 15:33

Blåa och gula ballonger svajade uppe på övervåningen där studenterna från klass NP10a på Realgymnasiet samlats för en studentlunch. Förutom skönsång och samtal mellan bordet passade klasskamraterna även på att skriva lyckohälsningar i varandras studentmössor.
Menyn som bestod av kyckling och potatis med päron cheesecake till efterätt gav studenterna tillfälle att ladda halsarna för ännu fler glädjerop inför kommande aktiviteter för dagen. Senare väntar utspringning och kortege med start från Stadshuset.

SN:s utsända roffade åt sig en snabb pratstund mellan tuggorna med några glada studenter om deras närmsta planer.
Fredrik Sporre 19 år, tänker resa utomlands och studera.

- Jag ska till Santa Barbara och ta en Cambridge-examen i engelska, annars har jag inte riktigt bestämt mig om vad jag ska bli i framtiden.

Vid bordet tvärsöver sitter hans klasskamrat Angelica Eriksson Hudritsch. För hennes del är det jobb som gäller framöver i sommar.

- Jag vill bli Djurskyddsinspektör. Men i sommar ska jag jobba på Aktersnurran och Sunlight. Det kommer ta upp mycket tid men jag ska försöka hitta på massa andra saker också.

På plats finns även deras mentor Josefin Löfveberg, som känner sig trygg med att lämna iväg studenterna.

- Det känns bra. De kommer klara sig fint. Det är ett gäng tuffa tjejer och killar. Och de har verkligen väntat på den här dagen i ett helt år nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om