Bildspel: En bomässa för alla sinnen

När bomässan som anordnades i Nyköping i helgen firade 20-årsjubileum stod mat som nytt tema på menyn. I tre hallar hade 185 utställare dukat en skopa mat, en näve hantverksarbete, hälsoråd och en stor portion inspiration att sätta i verket.

Nyköping2014-03-16 18:46

"Vi behöver inte äta lunch när vi går här" säger en medelålders man till sin fru när de provsmakar mellan stånden inne i hockeyhallen på Rosvalla i Nyköping, som dagen till ära blivit en matsal.

För den hungrige finns här även korv, surdegsbröd, kalkon och annat smått och gott att smaka av.

Ett stenkast därifrån, inne i den större hallen, yrar sågspånen omkring när Willy Björkman, från tv-programmet Bygglov, tillsammans med Magnus Pålsson bygger en bastu.

"Lägg ett bud på huset" står det på bygget. Kent Lindgren, som just anlänt med sin sambo, svägerska och brorsbarn, kikar nyfiket förbi. Han har dock inga planer på att buda.

– Nej vi har ingen plats, skrattar Kent Lindgren.

En bit bort sitter en älg och en örn och ugglar i ett hörn. Det är Åke Harrström, motorsågskonstnär på hobby, som står för skulpteringen.

– Man vet aldrig hur det ska bli när det är färdigt. Ibland blir det bättre, ibland värre än man tror. Men det är en kick.

Christian Sahl med fru Minna är nyfikna.

– Vi ska hem och göra en sådan där, säger Minna och pekar på en bänk hon ser i bildboken.

– Det kan jag gärna göra men den kommer inte se så där fin ut, skrattar Christian.

I samma sal kunde besökare testa på blomsterbinderi.

– Många tror inte att de klarar av det men det är lättare än man tror, säger Madeleine Fredriksson, florist, Grönborgs Handelsträdgård.

Tiden var äntligen inne. Jubileet bäddade för nytt rekord på antalet besökare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om