Läckan har uppstått i korsningen Järnvägsgatan/Magasingatan och påverkar all busstrafik förbi järnvägsstationen.
"Vi hänvisar dig som tänkt resa härifrån till hållplats Fruängsgatan för på– och avstigning", skriver Sörmlandstrafiken.
På måndagseftermiddagen meddelade kommunen att Järnvägsgatan är avstängd till och med torsdag på grund av vattenläckan.
Boende på Järnvägsgatan, Magasingatan och Borgargatan står utan vatten då allt vatten är avstängt. Vad gäller vattnet är prognosen att det ska återkomma under måndagen.
– Det finns en vattentank utställd på gatan där man kan hämta vatten, uppger Emma Visic på Tekniska Divisionen för Nyköpings kommun.
Hon meddelar även att det inte finns någon exakt prognos för när vattenläckan ska vara åtgärdad, men att man räknar med att det ska ske under dagen.
Under förmiddagen var det flera resenärer som skulle åka buss från järnvägsstationen som fick tänka om. Ett större antal elever på Öknaskolan, som kommit till Nyköping med tåg för att sedan åka vidare med buss, såg ut att komma för sent till skolan.
Egil Åhlén har åkt från Umeå och är på väg till skolan, där han bor på internatet i veckorna. Han är luttrad vad gäller störningar i trafiken, även om det inte brukar vara problem inne i Nyköping. Oftast är det tågen som strular.
– Typ varannan vecka är det något. Så det är hela tiden, det är väldigt tröttsamt, säger han.
Anledningen till att gatan måste stängas av helt är att den skadade vattenledningen befinner sig mitt i gatan, förklarar Richard Axelsson, arbetsledare på Nyköping vatten.
Tågtrafiken ska inte påverkas av vattenläckan.
För ungefär två år sedan skrev vi om att Nyköpings kommun siktar på att byta ut en procent av vattenledningarna varje år. Då en vattenledning har en beräknad livslängd på mellan 50 och 100 år, innebär det att det tar hundra år att byta alla kommunala ledningar. Så här sade Björn Fredlund (S), som var ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, då:
– Det här är ett prioriterat område för kommunen. Samtidigt är det mycket som ska prioriteras. För att minska antalet läckor rejält skulle kommunerna behöva statliga bidrag. Det är extremt dyrt.