Visserligen minskar personalen på våning 5, men Ewa Karlzon håller inte med om att Annika Olssons kvalitetstjänst dras in.
- Den dras inte in, det handlar om en dagtur som förändras och läggs in i schematuren, det är en omorganisation, säger Ewa Karlzon.
Någon besparing är det heller frågan om, enligt Ewa Karlzon. Istället har Mariebergsgården använt mer pengar än man fått tilldelat.
- Eftersom man drog över sin budget med ett antal hundratusen betyder det att man måste dra ned, det finns inte utrymme för det med de resurser vi har.
Då är det väl en neddragning av personal?
- Ja, man måste anpassa resurserna utifrån de ramar man har.
När kvalitetstjänsten försvinner ska aktiviteterna, och allt annat som Annika Olsson har jobbat med, skötas av den ordinarie personalen.
Personalen går på knäna, säger de själva, hur ska de hinna med?
- Man får organisera om och jobba på ett annat sätt, utifrån att dagturen inte ligger kvar, men vi ska göra samma saker ändå. Det gör man på de flesta andra enheter.
Tycker du det är rimligt att strama åt så att den lilla guldkanten måste göras om man har tid?
- Ja, men man får tänka om, så gör man på de flesta andra ställen Jag vet att man klarar att göra det på ett annorlunda sätt.
Vad menar du med annorlunda?
- Att inte samma utan olika personer sköter det, vi kommer att hjälpas åt.