Cykelbanorna vid Lennings väg nu öppna för trafik

De nya gång- och cykelbanor som började byggas längs Lennings väg i våras är nu klara och öppna för trafik. Sammanlagt ett 80-tal träd är planterade på båda sidor av Lennings väg för att bilda en ridå mot biltrafiken och göra gatumiljön trivsammare.

NYKÖPING2015-07-31 06:40

För den som tidigare på cykel kommit norrifrån längs Lennings väg har det saknats en sträcka cykelväg på båda sidor och cyklisterna har fått svänga in på antingen Serenius väg eller Ejdervägen för att kunna ta sig mot den nya högstadieskolan Alpha eller Rosvallaområdet.

Nyköpings kommun bedömde att det behövdes nya gång- och cykelvägar längs Lennings väg beroende på den nya högstadieskolan och ett allmänt växande antal besökare till Rosvallaområdet, plus att man ville minska cykeltrafiken i bostadsområdena på båda sidorna om Lennings väg.

De nya gång- och cykelvägarna är ett samarbetsprojekt mellan Nyköpings kommun och Trafikverket, som står för halva kostnaden vardera.

Några fler gång- och cykelbanebyggen är inte aktuella i Nyköping under det här året, berättar Farid Ruhani, trafikingenjör i Nyköpings kommun. Däremot kommer kommunen under hösten att fortsätta arbetet med att separera gång- och cykeltrafiken på befintliga banor genom målade linjer och andra markeringar, tillägger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om