Har du tid att prata?
– Ja, men då får det gå fort som fan!
Jaså, men då kanske jag ska ringa tillbaka?
– Ring efter trettondagshelgen!
Så börjar samtalet med Magnus Hellberg som driver Magnus kött och vilt. Han arbetar 15-16 timmar om dagen just nu.
– Som kötthandlare ska en tredjedel av omsättningen in under jul- och nyårshelgen. Jag hinner knappt äta lunch!
Vad säljer bäst?
– Allt färs, och prinskorv är stort nu. Folk köper mest av vanlig prinskorv som görs av fläsk och nöt, men det köps mycket av älgprinskorv och den kolsvarta prinskorven "prince of darkness" också. Till jul är det mycket fläsk och kalv, det finare köttet köper man i mellandagarna.
Ni har ju en del exotiskt kött, går det åt också?
– Förra året tog allt slut. Det är en perfekt julklapp till folk som har allt: Lite pytonorm, det är inget man tänker på att köpa själv liksom.
Hur smakar pytonorm?
– Det är inget man bjuder hela släkten på. Jag stekte på lite för att prova och det smakar väldigt annorlunda, man kan inte häröra smaken till något. Det pendlar mellan jättegott och väldigt märkligt.
Magnus själv äter mest aladåb just nu: En kall maträtt med kött, grönsaker eller fisk i dallrig gelé. För många är det lika märkligt som pyton.
– Alla borde äta aladåb! Det och grisfötter! Jag äter det varje dag.